U cara Trojana kozje usi

Nalik na pocetak

Generalna — Autor profesorlukic @ 01:17

 

Jos uvijek ne znam odakle da krenem. Ono kao krenuo sam a ustvari kocim misli. Prica je ustvari tako jednostavna i tako stvarna. Zivotna sto bi se reklo. Jos jedna koja (jos uvijek) nema happyend. Ustvari nema nikakav ... end...

Barem zasad ne.

Pisem u prvom licu jer mi je sada glupo pisati o njemu i njoj ali jos uvijek trazim drugu epizodu. Citam u komentarima kako je malo zbrkano, smeteno i zapetljano i shvatam da ste u pravu. Zbilja je tako. Treba krenuti sa mrtve tacke a ja jednostavno stojim. Nije nedostatak samopouzdana u pitanju. Nisam od plasljivaca. Jedino vlada neki vakuum koji me drzi u sferi u kojoj trenutno lebdim bez nekog nagovjestaja da me povuce sila gravitacije i da makar ..tresnem. Ustao bih, otresap prasinu sa sebe i nastavio put. Ovako...

Jos veceras cu upotrijebiti prvo lice, mozda mi vi pomognete u nazivu ta tri lika :) ali cu pokusati u kratkim crtama da predstavim situaciju. 

Dva muskarca zive na sasvim dva kraja svijeta, imaju dosta slicnog u proslosti preplicu zivotni put sa jednom Zenom. Taj zivot je ispocetka online karaktera ali vremenom poprima forme neceg cvrstog i obecavajuceg. Prvo se pojavljuje jedan, koji nakon izvjesnog vremena spletom okolnosti nestaje. Nakon njega se pojavljuje drugi koji takodjer iz izvjesnog razloga izvisi. da bi se nekon mnogo vremena Njoj omakao (?) jedan mail koji ni u ludilu ne bi smio zavrsiti na poznatoj E-Mail adresi... onom prvom...

Iako je za svo to vrijeme imao njen broj nije mu padalo na pamet da nazove. Ne zbog povrijedjenog ponosa, ne zbog fazona tipa ''Mogla bi i ona nazvati''... Jednostavno iz postovanja izrecene zelje.

Sve krene ispocetka, ponovni online susreti, trosatni, visesatni, desetosatni, telefonski razgovori najozbiljniji planovi za buducnost...

Sad se neko pita vjerovatno: Zasto samo online ? Zasto nisu preuzeli nesto konkretno ?

Pitanje sa s pravom moze postaviti. jedan od odgovora je da ih je dijelilo nekih 1500 km. Drugi od razloga je da je on bio nepopravljivi perfekcionista. Ima tu jos nekolicina razloga ali nisu se sreli.

Sjecate se onog kretene iz proslog posta ? Sad vam je mozda malo jasnije zasto sam tako govorio. Cekao sam isuvise dugo. Kako sam se manje vise bio povukao iz chat svijeta nama je ostao msn i nerijetkii telefonski razgovori. U nekoj fazi kada sam zelio jos puno toga da kazem otvorio sam blog. On mi je sluzio kao mjesto gdje sam se ''dopisivao'' sa jednim prijateljem (Musko !)  Znaci nie imao nikakvu drugu funkciju. Nisam racunao da ce neko drugi primijetiti taj blog. Jos jedna prevara, ljudi su poceli citati, ja sam poceo citatio njih (zvuci poznato?)

Problem broj dva nastaje kada sam Njoj rekao da pisem blog. Bilo mi je logicno da je bolje da to sazna od mene nego od nekoga drugog. Nakon nekog vremena je i ona otvorila blog. Koji bi valjda trebao obadvome biti neka vrsta vrece za boksanje. da sreci ne bude kraja, na tom blog portalu je pisao onaj treci.

Nazdravlje ! fenomenalne predispozicije za poboljsanje kvaliteta veze.

Eto, mozda je ovo bila jos jedna epizoda, i ne znam koja ce sljedeca biti. Mozda bude hronoloski sljedeca po redu, a mozda bude neka odranije ili od kasnije.

Dok saberem malo misli odlucicu. Izgleda da sam uspio da krenem.  


Powered by blog.rs